Orientació professional

L'orientació professional és un procés socioeducatiu que ajuda les persones a construir projectes vitals i professionals adaptatius i transformadors. Aquest procés implica un acompanyament integral que va més enllà de la simple cerca d'ocupació. Inclou valoració personal, exploració de l'entorn laboral i formulació d'objectius realistes i assolibles.
 

SOM PUNT D’ORIENTACIÓ!


Balmes Innova és un dels punts d’informació i orientació professionals que forma part de la Xarxa del Sistema FPCAT. La nostra missió és proporcionar orientació personalitzada al llarg de la trajectòria vital de les persones. Identifiquem les seves necessitats, motivacions i objectius mitjançant un procés d'autoconeixement previ.
En el nostre punt d'orientació, oferim eines i recursos per al desenvolupament formatiu i professional, combinant protocols d'orientació adaptats i metodologies específiques. El nostre equip de professionals experimentats realitza processos que porten a l'èxit per a les persones que hi participen. Aquest servei no es limita a una única sessió, sinó que ofereix un seguiment continu al llarg del procés de creixement personal i professional de les persones. 

Creiem fermament en el potencial de cada individu i treballem activament per potenciar i guiar-lo cap a l’èxit en la seva trajectòria professional.

orientacio
PROJECTA’T - Orientació Professional per a Persones Treballadores Ocupades
 

Projecta’t és un programa subvencionat pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya, que es destina exclusivament a persones treballadores ocupades. 

 

logos


Mitjançant Projecta’t, busquem impulsar accions d’orientació professional que acompanyin als treballadors en la seva adaptació als canvis dinàmics dels sectors i entorns laborals. Això inclou qualsevol promoció amb l'objectiu de millorar les seves perspectives professionals de manera subvencionada al 100%.

Balmes Innova i el programa Projecta’t

A Balmes creiem fermament que l’orientació professional és essencial perquè les persones treballadores s'adaptin als canvis del mercat laboral i aconsegueixin les seves metes professionals.
Aquest programa proporciona un servei integral que comença amb la prospecció de les necessitats empresarials, segueix amb una orientació personalitzada per a les persones treballadores i, finalment, el suport formatiu per millorar els seus perfils professionals i apropa'ls als seus objectius.
Des de gener del 2023, el programa Projecta’t s'ha posat en marxa al nostre centre amb èxit, orientant 90 persones provinents de més de seixanta empreses de tot Catalunya. En el 2024, aspirem a atendre 180 persones amb serveis d’orientació professional, duplicant així la nostra capacitat per donar suport a la comunitat laboral catalana.
Les accions d’orientació i prospecció dins de Projecta’t tenen una doble finalitat: donar a conèixer serveis i oportunitats de formació i qualificació professional al teixit empresarial, i identificar les necessitats específiques de diferents sectors per oferir un servei d’orientació precís i eficaç tant per a les persones treballadores com per a les empreses.


APUNTA’T!

Estàs buscant una oportunitat per millorar la teva projecció professional i actualitzar les teves competències sense cap cost? 

Uneix-te al Projecta’t amb Balmes Innova, un servei personalitzat dissenyat per a persones treballadores com tu!
 

projectat

ACREDITACIÓ DE COMPETÈNCIES


Un dels itineraris d'orientació més sol·licitats a Balmes Innova és l'acreditació de competències professionals. Aquest itinerari ofereix l'oportunitat d'obtenir una titulació oficial demostrant les capacitats professionals adquirides a través de l'experiència professional, voluntariat, beques o formació no oficialment reconeguda.
L'obtenció de certs certificats d'acreditació permet millorar i desenvolupar les oportunitats professionals i personals de les persones, augmentant les possibilitats de progrés i promoció laboral. 
Per a les empreses, l'acreditació de competències és una oportunitat per promoure competències actualitzades i adequades entre els seus treballadors dins d'un mercat laboral canviant.
Com a servei d’orientació professional acompanyem a les persones treballadores durant tot el procés. Les fases del servei d’acreditació son les següents:
 

proces

 

Per obtenir més informació sobre aquest servei d'acreditació de competències, us convidem a visitar  la pàgina de l’FPCAT, on trobareu més.

Vols apuntar-te a l’orientació professional o necessites més informació?

Solicita información